Barion Pixel
Kategóriák / Termékek

2021-1.1.4-GYORSÍTÓSÁV-2022-00011

2021-1.1.4-GYORSÍTÓSÁV-2022-00011
Nagy örömünkre szolgál, hogy a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásra érdemesnek találta projekttervünket.

Kedvezményezett neve: Easy Fresh Kft.

Projekt címe: CARE FRESH KÖRNYEZET- ÉS CSALÁDBARÁT KOZMETIKAI TERMÉKCSALÁD KUTATÁS-FEJLESZTÉSE

Projekt azonosítószáma: 2021-1.1.4-GYORSÍTÓSÁV-2022-00011

Szerződött támogatás összege: 149 953 956 Ft

Projekt költségvetése: 189 374 408 Ft

Támogatás mértéke: 79,18%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2025. 12.31.

 

Projekt összefoglalása:

Az olyan vegyszerek, mint a nátrium-lauril-éter-szulfát (SLES), etoxilált hatóanyagok, nátrium-benzoát stb. a leggyakoribb összetevők általános kozmetikai termékekben (pl. tusfürdő, sampon, habfürdő), amik nagy kockázatot jelentenek a szem- és bőrirritáció, allergia, sőt rák kialakulásában. A világ népességének >10%-a szenved bőrbetegségben, allergiában (aaaai.org), 2018-ban 9,6 millióan haltak meg rákban. Atópiás dermatitiszben szenvedő betegek lényegesen rosszabbul reagálnak az SLES és egyéb etoxilált hatóanyag-expozícióra, ahol ezen termékek tartalmazhatnak 1,4-dioxánt (az egyik legnemkívánatosabb, rákot okozó anyag; IARC, HHS), akár 279 ppm koncentrációban is, ahol az európai Biztonságos Felhasználók Tudományos Bizottsága (SCCS) szerint az 1,4-dioxán szintnek 10 ppm alatt kell lennie a biztonságos használathoz. Nem beszélve ezen termékekben található nem kívánt tartósítószerek, enzimek, irritatív illatok és adalékok jelenlétéről. A mi megoldásunk a Care Fresh Környezet- és

Családbarát Kozmetikai Termékcsalád, mely az ECOCERT- COSMOS és RSPO-bizonyítványokon alapuló és azokon túlmutató (ultragreencert tanúsítvány), gyümölcs- és növényi eredetű, biológiailag lebomló, esőerdő barát, fenntartható gazdaságból származó hatóanyagok (felületaktív anyagok) mellett, ún. növényi eredetű biosurfaktánsokat is tartalmaz, mely összetevő a bőr felső rétegének gyógyítását, táplálását végzi a tisztító hatás csökkenése nélkül. Az alapvető, alacsony ökotoxikológiai, CO2 és H2O lábnyom profillal rendelkező, natúr kozmetikai standardoknak is megfelelő összetevő ártalmatlan a bőrre, ahol az esetleges bőrön keletkezett mikró repedéseket az öngyógyító, habzást nem csökkentő, inkább segítő, növényi alapanyagú adalékkal dúsított formula bőrújító hatása koronáz meg. A környezetbarát jelleg mellett az alkalmazott modern hipoallergén illatok, a speciális nagy hatékonyságú ámbár alacsony kockázatú tartósítószerek, illetve a formaldehid-, parabén-, mikroműanyag-, enzimmentes formula segíti a bőrgyulladás és más, az egész családra kiterjedő egészségügyi problémák megelőzését és az egészséges test megóvását. Ez a komplex formula a család védelme mellett nem csak a fenti, belső tulajdonságok miatt védi a környezetet. Az Easy Fresh Kft. gondosan tervezett környezetvédelmi politikája kiterjed a termékek gyártásán kívül azok csomagolására, szállítására is. Rengeteg viszonteladónk a csomagolás-mentes boltok szférájából való, ahol ezt a termékcsaládot is csomagolásmentesen árulhatják majd, mivel az várhatóan a nem veszélyes kategóriába kerül besorolásra a 1272/2008/EK (EU REACH) rendelet és módosításai értelmében. Emellett a termék gyártása és forgalmazása a hulladék piramis legfelsőbb szintjein (újra használat és megelőzés) kezeli a hulladékok kérdését. A termékek csomagolása során R-PET és R-PE, újrahasznosított (ún. regran) műanyagból készül, mely csomagolást a modern webshopos szállítási rendszerünk és flakon visszagyűjtő pontjaink segítségével visszagyűjtünk és újra töltünk, így újra használunk, míg végül a már használhatatlan csomagolást tovább adjuk ipari műanyag tárgyakat gyártó cégeknek. Ezen hatások mellékes ámbár nem elhanyagolható hatása, hogy a komplex, forradalmi termék az „eco label” tanúsítványnál jóval szigorúbb „ultragreen” (https://ultragreencert.com/) tanúsítvány színeiben jelenik majd meg.